Tidigare årsmöten

SFRM

Årsmötet 2022

LEADERSHIP & PIONEERSHIP IN PLASTIC SURGERY


Umeå bjöd på ett fantastiskt möte med tema "Ledarskap och pionjärskap inom plastikkirurgi".


Vi var ärade att ha två eminenta talare berätta djupgående och personliga berättelser från mikrokirurgins tidiga dagar.


Nils-Åke Nyström, pensionerad plastikkirurg tidigare verksam i USA med rötter i Umeå, berättade om sin vänskap och erfarenhet av att arbeta med stora legender som Marko Godina, Bob Allen, Harold Kleinert och Erik Moberg. Vi fick höra livliga berättelser om plastikkirurgin i USA och Jugoslavien på 70- och 80-talet och dess fundementala inverkan på plastikkirurgin i Umeå och Sverige.


Richard Hamilton från Adelaide Australien berättade om sitt nära samband till Sverige och uppstarten av mikrokirurgin på Sahlgrenska Sjukhuset i Göteborg. Vi fick höra om "The untold story" - Dr Hamiltons mission om att sprida sanningen om den första bröstrekonstruktionen som utfördes med en fri lambå. Den historiska operationen som utfördes i Göteborg på 70-talet och publicerats under Dr Hans Holmström namn, var egentligen en operation som utfördes av Dr Ingemar Fogdestam och Dr Richard Hamilton, med Dr Holmström som assistent till  Dr Fogdestam. Sverige hade ett nära samarbete med Australien i mikrokrirugins tidiga dagar och man använde sig även av specialdesignade mikrokirrugiska intrument från Melbourne och Bernard O'Briens center, där Dr Fogdestam och Dr Hamilton först träffats.


Slutligen delade med sig klinikerna med sig av svåra patientfall och Dr Richard Hamilton valdes in som

hedersmedelm i föreningen



Vi blev berikade med starka lärdomar från både dåtid och nutid inom plastikkirurgi - Ett framgångrikt pijonjärskap kräver ett framgångsrikt ledarkap. Med växande gemenskap inom föreningen och ett fortsatt brinnande intresse för både nationella och internationella sammarbeten ser vi fram emot att fortsätta bygga mikrokirurgins framfart.


Nu går vi dessutom framåt med en ny fana i spetsen!


Läs mer om vår nya logga här




SFRM

Årsmöte 2020 - Digitalt!


Årets SRFM Möte hölls denna gång digitalt och totalt medverkade 13 medlemmar. Man diskuterade


bland annat arbetet med det mikrokirurgiska registret som Karin Elebro från Malmö leder utvecklingen av.


Även utvecklingen av forsknings-samarbeten inom mikrokirurgi i Sverige, likt Reconstructive Surgery


Trials Network i England, diskuterades. Martin Halle från Stockholm och Eleonora Dimovska från


Uppsala kommer att samarbeta för att bygga upp en liknande plattform via SFRm.nu hemsidan. 


Karin Säljö från Göteborg valdes in som ny ledamot - Välkommen!




Nästa möte kan förhoppningvis hållas face-to-face, och planeras till hösten 2021 i Linköping.


SFRM

Årsmöte 2019 i Göteborg


Ännu ett SFRM möte hölls med succé, denna gång i Göteborg. Jonas, Fredrik och Andri anordnade ett lärorikt möte med tema trauma - fokus på underbens trauma. Föreläsare från ortopedi och kärlkirugi berikade vårt vetenskapliga program. Som key-note speaker hade vi äran att ha professor Cheng-Hung Lin, chef för rekonstruktiv traumakirurgi vid Chang Gung Memorial Hospital i Taiwan. Professor Lin valdes även in som hedersmedlem i föreningen.


Höjdpunkter från mötet var bland annat handläggning av större mjukdelsdefekter, rekonstruktiv decision-making för underbens trauma, utökade indikationer för användandet av VAC, samt handläggning av osteit.



Nästa möte går av stapel i Linköping hösten 2020!


SFRM 2019 Göteborg