SFRM 2022

SFRM

Årsmötet 2022

LEADERSHIP & PIONEERSHIP IN PLASTIC SURGERY


Umeå bjöd på ett fantastiskt möte med tema "Ledarskap och pionjärskap inom plastikkirurgi".


Vi var ärade att ha två eminenta talare berätta djupgående och personliga berättelser från mikrokirurgins tidiga dagar.


Nils-Åke Nyström, pensionerad plastikkirurg tidigare verksam i USA med rötter i Umeå, berättade om sin vänskap och erfarenhet av att arbeta med stora legender som Marko Godina, Bob Allen, Harold Kleinert och Erik Moberg. Vi fick höra livliga berättelser om plastikkirurgin i USA och Jugoslavien på 70- och 80-talet och dess fundementala inverkan på plastikkirurgin i Umeå och Sverige.


Richard Hamilton från Adelaide Australien berättade om sitt nära samband till Sverige och uppstarten av mikrokirurgin på Sahlgrenska Sjukhuset i Göteborg. Vi fick höra om "The untold story" - Dr Hamiltons mission om att sprida sanningen om den första bröstrekonstruktionen som utfördes med en fri lambå. Den historiska operationen som utfördes i Göteborg på 70-talet och publicerats under Dr Hans Holmström namn, var egentligen en operation som utfördes av Dr Ingemar Fogdestam och Dr Richard Hamilton, med Dr Holmström som assistent till  Dr Fogdestam. Sverige hade ett nära samarbete med Australien i mikrokrirugins tidiga dagar och man använde sig även av specialdesignade mikrokirrugiska intrument från Melbourne och Bernard O'Briens center, där Dr Fogdestam och Dr Hamilton först träffats.


Slutligen delade med sig klinikerna med sig av svåra patientfall och Dr Richard Hamilton valdes in som

hedersmedelm i föreningenVi blev berikade med starka lärdomar från både dåtid och nutid inom plastikkirurgi - Ett framgångrikt pijonjärskap kräver ett framgångsrikt ledarkap. Med växande gemenskap inom föreningen och ett fortsatt brinnande intresse för både nationella och internationella sammarbeten ser vi fram emot att fortsätta bygga mikrokirurgins framfart.


Nu går vi dessutom framåt med en ny fana i spetsen!


Läs mer om vår nya logga här
IMG_7507
IMG_7526
IMG_7673
IMG_7550
IMG_7586
IMG_7601
IMG_7556
IMG_7566
IMG_7576